Gratis aanmeldenInloggen

Blog

 • Heutink ICT is een van de grootste leveranciers van ICT producten voor het Nederlandse basisonderwijs. Heutink ICT is de ontwikkelaar van het platform MOO, waar leerkrachten hun leerlinggegevens en licenties kunnen beheren en koppelen. Schoolrijk wordt nu een standaard onderdeel op het platform MOO.

  Koppeling met Heutink ICT
  Lees meer
 • Tot nu toe was Schoolrijk helemaal gratis en kon iedereen lessen en toetsen delen in de winkel. Deze opzet gaat de komende tijd veranderen.

  Wijzigingen in Schoolrijk
  Lees meer
 • De lessen en toetsen binnen Schoolrijk zijn gekoppeld aan leerdoelen. Deze leerdoelen zijn nu ook gebundeld in een handig boek: Leerlijnen voor het basisonderwijs. Je kunt het boek bestellen op de website van NieuwLeren.

  Leerlijnen voor het basisonderwijs
  Lees meer
 • Gepersonaliseerd leren is een term die je de laatste tijd veel hoort. Maar wat betekent dit nu eigenlijk en moet elke school gepersonaliseerd onderwijs verzorgen? Is het een modewoord, een nieuwe hype? In dit blog ga ik op zoek naar wat gepersonaliseerd leren is en wat dit betekent voor jouw onderwijspraktijk.

  Gepersonaliseerd leren
  Lees meer
 • Werken vanuit leerlijnen staat volop in de belangstelling. Veel scholen willen meer werken vanuit leerlijnen en minder vanuit de methode. Maar wat hiermee bedoeld wordt is niet altijd even duidelijk. Tijd om de mogelijkheden eens op een rij te zetten.

  Werken vanuit leerlijnen
  Lees meer
 • Lesmateriaal zonder mooie afbeeldingen is niet compleet. Leerlingen houden van mooie foto’s en afbeeldingen, maar toch is het vinden van mooi rechtenvrije materiaal niet altijd gemakkelijk. Wij helpen je graag op weg met een blog vol sites waar je terecht kan!

  Rechtenvrije afbeeldingen vinden? Wij weten waar!
  Lees meer
 • Auteursrecht is iets om goed op te letten als je zelf digitaal lesmateriaal gaat maken. Veel materiaal op internet is auteursrechtelijk beschermd. Dit materiaal mag je niet zomaar overnemen voor eigen gebruik en dus ook niet voor commercieel gebruik. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

  Plagiaat, waar moet je op letten?
  Lees meer
 • In het tweede deel van de serie ‘’Tips & Tools’’ lichten we de vensterplaten van Entoen.nu toe. Deze vensterplaten zijn erg leuk om je geschiedenisles mee te beginnen in Schoolrijk. Een leuke les heeft een boeiende start, liefst ondersteund met veel visueel materiaal. De vensterplaten van entoen.nu zijn daar uitermate geschikt voor.

  Schoolrijk Tips & Tools: vensterplaten entoen.nu
  Lees meer
 • In het eerste deel van de serie "Tips & Tools" trappen we af met D-maps. Deze tool bevat een grote collectie aan mooie en kwalitatief goede landkaarten. Kaarten die je perfect kunt gebruiken bij je lessen topografie en aardrijkskunde.

  Schoolrijk Tips & Tools: kaarten van D-Maps
  Lees meer
 • De leerlingen van nu zijn altijd online. Via hun smartphone, tablet of laptop begeven ze zich in de online wereld. Deze leerlingen kunnen zich geen wereld meer voorstellen zonder digitale devices. Scholen gaan hierin mee en staan voor nieuwe uitdagingen en grote veranderingen. In dit artikel staan de laatste ontwikkelingen, opinies en trends op een rij.

  Trends en ontwikkelingen in digitalisering onderwijs
  Lees meer
Archief