Gratis aanmeldenInloggen
Terug

Power to the teacher

Stuur blog door

Annuleren
Power to the teacher

De leerkracht is aan zet. In Schoolrijk kun je zelf eenvoudig digitale lessen en toetsen maken en binnenkort verkopen via de winkel. Je kunt nu dus je eigen methode maken en hier nog geld aan verdienen ook. Wat willen wij met Schoolrijk? In dit blog onze ideeën en een vooruitblik naar de toekomst.

Van groot naar klein

Een tijdje geleden zag het landschap voor digitaal lesmateriaal er overzichtelijk uit. Een paar grote uitgevers domineren de markt, met daarnaast wat kleinere uitgevers die een niche bedienen. Om alle scholen te bereiken heb je een enorm marketingapparaat nodig. Zelf lesmateriaal maken is leuk, maar komt vaak niet verder dan je eigen school. Door de komst van internet verandert dit.

Leerkrachten van nu

De leerkrachten van nu hebben toegang tot het internet en weten vaak dit medium optimaal te benutten. Het internet heeft voor een revolutie gezorgd op het gebied van communicatie. Wij kunnen nu eenvoudig, met slechts een paar clicks, de hele wereld laten weten wat wij denken en kunnen met iedereen communiceren. Dit betekent dat jij als leerkracht je boodschap eenvoudig kunt verspreiden.

Trends

Het is een trend die we in meer branches zien. Bijvoorbeeld de verhuur van je huis, dit wordt eenvoudig door gebruik te maken van AirBnB. Door alle kleine aanbieders aan elkaar te verbinden ontstaat enorm veel slagkracht.
Met digitaal lesmateriaal gaat dit ook gebeuren. In Schoolrijk bundelen we de kennis en kunde van leerkrachten en maken we dit materiaal toegankelijk voor elke leerkracht.

Voordelen voor de leerkracht

Voor een leerkracht is het zelf schrijven van lesmateriaal een heel goede manier om anders tegen het leerproces van zijn leerlingen aan te kijken. Je vraagt je heel bewust steeds af:

  • Wat is nu een goede vraag?
  • Hoe leert een leerling dit onderdeel?
  • Is nog meer oefening nodig of juist niet?
  • Je ontwikkelt je in je vak, het overdragen van leerstof door zelf lesmateriaal te schrijven.

Voordeel voor de leerling

De meeste lesmethodes zijn nu gericht op de middenmoot. Lesmateriaal voor specifieke groepen of over specifieke onderwerpen is lastig te vinden. Een uitgever kijkt uiteraard naar hoeveel methodes verkocht kunnen worden en richt zich in eerste instantie op de massa. Door het zelf schrijven van lesmateriaal zullen ook deze kleinere doelgroepen in de toekomst veel beter bediend kunnen worden.  

Power to the teacher

Jij bent als leerkracht nu aan zet. Schrijf je eigen lesmateriaal en verkoop dit online. Zo ontwikkel je je eigen talenten, help je de leerlingen beter in hun leerproces en verdien je er ook nog wat aan. Doe je mee? Meld je aan op Schoolrijk.

Deel deze les met anderenReacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen