Gratis aanmeldenInloggen
Terug

Rechtenvrije afbeeldingen vinden? Wij weten waar!

Stuur blog door

Annuleren
Rechtenvrije afbeeldingen vinden? Wij weten waar!

Lesmateriaal zonder mooie afbeeldingen is niet compleet. Leerlingen houden van mooie foto’s en afbeeldingen, maar toch is het vinden van mooi rechtenvrije materiaal niet altijd gemakkelijk. Wij helpen je graag op weg met een blog vol sites waar je terecht kan!

Zoektocht

In de zoektocht naar mooie afbeeldingen stranden veel leerkrachten bij stocksites gericht op de verkoop van fotomateriaal. Google en andere zoekmachines presenteren deze sites vaak bovenaan, waardoor sites met rechtenvrij fotomateriaal moeilijker te vinden zijn. Niet iedereen zit te wachten op het betalen voor fotomateriaal, ondanks dat de kwaliteit vaak hoog is. Het zoeken via google afbeeldingen levert vaak resultaten op waarvan het onduidelijk is of je deze mag gebruiken in je lesmateriaal. Gelukkig zijn er veel stocksites met rechtenvrije afbeeldingen die je kan gebruiken bij het ontwikkelen van je lesmaterialen.

In dit blog zetten wij er een paar voor je op een rij:

Gratisography

Op Gratisography worden wekelijks nieuwe foto’s geplaatst die je gratis mag gebruiken. Het aanbod is erg divers van natuurfoto’s tot portretten en architectuur. De onderstaande afbeelding komt hier vandaan en is bijvoorbeeld goed te gebruikt bij een les over landbouw of planten.

Fancycrave

Fancycrave wil anders zijn dan de traditionele stockphoto sites door elke dag twee authentieke foto’s weg te geven. Gratis en te gebruiken voor commercieel gebruik, zo ook de onderstaande foto van een waterval in IJsland. Fancycrave biedt een mix van inspirerende natuur- en portretfoto's genomen over de hele wereld.

Pexels

Met meer dan 25.000 rechtenvrije foto’s kan je nog wel even vooruit! Pexels heeft het allemaal netjes voor je gecategoriseerd, zodat je snel vindt wat je zoekt. De onderstaande foto is goed te gebruiken in een les over het heelal of bijvoorbeeld ruimtereizen.

Isorepublic

Isorepublic staat vol met prachtige foto’s, maar vooral de foto’s onder de categorie Food/drink zijn erg mooi. Misschien vind je het leuk om eens een les over koken te maken in Schoolrijk? Zo kan je gemakkelijk recepten te delen met je leerlingen. Een keer wat anders!

We denken dat je met al deze foto’s wel even mee vooruit kan. Zet de foto’s in bij de vraagsoort: ‘aanwijsvraag’, als bron of als overzichtsfoto voor je lesmateriaal. Met deze mooie foto’s weet je in ieder geval zeker dat je lesmateriaal opvalt op Schoolrijk!

Deel deze les met anderenReacties (3)

Miny Vroegindewey23 maart 2017, 15:12
Bijzonder interessant en hierbij heb ik nog enkele suggesties.
Zelf gebruik ik graag afbeeldingen van:
https://pixabay.com/ (Heel veel rechtenvrije afbeeldingen van zeer goede kwaliteit)
https://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page (Ideaal voor afbeeldingen 'uit de oude doos' voor met name geschiedenis)
https://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina (Ideaal voor informatie en afbeeldingen)

Vriendelijke groet,
Miny Vroegindewey
Marlies24 november 2017, 11:43
Ik heb enige maanden geleden de site Afbeeldingen.net opgestart. Ik was namelijk veel tijd kwijt met de zoektocht naar afbeeldingen. Ik besloot de beste sites te verzamelen op en heb deze inmiddels gebundeld op https://afbeeldingen.net/gratis-foto/.
Miny Vroegindewey24 november 2017, 15:38
Beste Marlies,
Mijn complimenten voor jouw website Afbeeldingen.net.
Een geweldige digitale schatkamer.
Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar bijzondere afbeeldingen.
Vriendelijke groet,
Miny Vroegindewey

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen