Gratis aanmeldenInloggen
Terug

Schoolrijk Tips & Tools: kaarten van D-Maps

Stuur blog door

Annuleren
Schoolrijk Tips & Tools: kaarten van D-Maps

In het eerste deel van de serie "Tips & Tools" trappen we af met D-maps. Deze tool bevat een grote collectie aan mooie en kwalitatief goede landkaarten. Kaarten die je perfect kunt gebruiken bij je lessen topografie en aardrijkskunde.

Kaarten van D-maps

Op de website d-maps.com vind je een uitgebreid aanbod aan Europese maar vooral ook Nederlandse kaarten. De Nederlandse kaarten zijn opgedeeld in de 12 provincies en elke provincie heeft rond de 70 aparte landkaarten, sommigen gedetailleerd en sommigen niet. Zo kun je kaarten mét en zónder plaatsnamen vinden. Hieronder een voorbeeld van de provincie Utrecht. Deze kaarten zijn rechtenvrij te gebruiken en kun je dus zo in Schoolrijk plaatsen.

Aanwijsvragen

De kaarten van d-maps zijn met name geschikt voor de aanwijsvragen. Je vraagt bijvoorbeeld, waar ligt de stad Utrecht, je selecteert een sectie van de kaart en als de leerling in die sectie klikt dan is de vraag goed beantwoord. Klikt de leerling ernaast dan wordt de vraag als fout beoordeeld.

Stappenplan

Om succesvol gebruik te maken van deze tool in je lessen volg je de volgende stappen:

  1. Zoek de juiste kaart op d-maps.com.
  2. Sla de kaart op als .gif, dit zorgt voor een klein bestand en toch van een goede kwaliteit.
  3. Bij het maken van een les selecteer je de vraagsoort "Aanwijsvraag".
  4. Vervolgens klik je op "Bestand kiezen", hier kun je de opgeslagen kaart selecteren en uploaden.
  5. Daarna klik je op de kaart om de exacte locatie aan te geven, met de slider kun je het mogelijke klikgebied groter of kleiner maken.
  6. Sla de vraag op en je kunt verder met je volgende vraag.

Aanwijsvraag binnen Schoolrijk

TIP

Wissel de topografie-vragen eens af met interessante informatie en goede vragen over de betreffende provincie of over dat land. Zo maak je van topografie een boeiende aardrijkskundeles.

Tot slot

We zien benieuwd naar jullie mening! Wat vinden jullie van deze tool en welke tools willen jullie graag zien in de serie. Laat het ons weten in de reacties.

Deel deze les met anderen







Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen