Gratis aanmeldenInloggen
Terug

Schoolrijk Tips & Tools: vensterplaten entoen.nu

Stuur blog door

Annuleren
Schoolrijk Tips & Tools: vensterplaten entoen.nu

In het tweede deel van de serie ‘’Tips & Tools’’ lichten we de vensterplaten van Entoen.nu toe. Deze vensterplaten zijn erg leuk om je geschiedenisles mee te beginnen in Schoolrijk. Een leuke les heeft een boeiende start, liefst ondersteund met veel visueel materiaal. De vensterplaten van entoen.nu zijn daar uitermate geschikt voor.

Een goede start van je les

Aan het begin van de les wil je de leerlingen inspireren en tegelijk uitdagen om meer over een onderwerp te weten te komen. Wanneer je de vensterplaten van entoen.nu gebruikt begin je met een boeiende afbeelding waarin allerlei informatie is verwerkt. De afbeelding zelf geeft al een beeld van de tijd waar het over gaat. De teksten, afbeeldingen, hyperlinks die verwerkt zijn in de plaat geven de leerlingen de mogelijkheid om op verschillende manieren van alles over het onderwerp te weten te komen. Ons advies is om deze vensterplaat bij de eerste paar vragen als bron toe te voegen en er dan verschillende vragen over te stellen. De leerling kan de antwoorden van de vragen vinden door te zoeken op de vensterplaat en leert zo al van alles over het onderwerp. 

Hoe gebruik je de vensterplaten binnen schoolrijk

Je kunt de vensterplaten het beste invoegen als bron in de vorm van een externe hyperlink. Hoe dat werkt kun je lezen in de handleiding, die vind je hier. Vervolgens stel je een vraag over de vensterplaat, de leerling kan het antwoord vinden door goed te zoeken op de vensterplaat.

Waar vind je de vensterplaten

De vensterplaten zijn te vinden op de website www.entoen.nu. Naast de vensterplaten is hier nog veel meer informatie te vinden die je kunt gebruiken in een les van Schoolrijk. Een goed voorbeeld zijn de vele filmpjes die op entoen.nu staan. Je kunt deze prima gebruiken als bron bij een vraag in Schoolrijk. Entoen.nu is een rijke bron van informatie voor je geschiedenislessen.

Deel deze les met anderenReacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen