Gratis aanmeldenInloggen
Terug naar overzicht

Hoe maak ik lesmateriaal in Schoolrijk?

Je kunt op verschillende manieren starten met nieuw lesmateriaal. Op je 'Dashboard' en op de pagina 'Mijn lesmateriaal' kan je klikken op 'Maak nieuw lesmateriaal'. Het maken van lesmateriaal gaat in 4 stappen:

Stap 1.  Lesinformatie - Hier vul je de naam van de les in en maak je een keuze tussen een les of toets. Vervolgens selecteer je de groep en bijbehorende vak. Indien beschikbaar voor het vak kan je een domein en leerdoelen selecteren. Zodra je alles naar wens in hebt gevuld kan je door naar Stap 2.

Stap 2. Vragen toevoegen - In stap 2 kan je het lesmateriaal inhoudelijk opbouwen. Je start een vraag bij het selecteren van een vraagsoort. Vervolgens voeg je een inleiding (optioneel) toe en stel je de vraag. Aan elke vraag kan je bronnen toevoegen in de vorm van een afbeelding, tekst, link, video of audiobestand. Per vraag kan je tot drie bronnen toevoegen. Aan de linkerzijde zie je het overzicht van verschillende vragen en voeg je nieuwe vragen toe met

Stap 3. Lesbeschrijving -  In Stap 3 voeg je de lesomschrijving en afbeelding toe. Deze worden getoond in je overzicht van lesmaterialen en zorgen ervoor dat je lesmateriaal er aantrekkelijk uitziet voor anderen om te gebruiken. Tevens zien je leerlingen deze afbeelding in hun eigen Schoolrijk omgeving. Ook kan je hier een geschatte duur van de les opgeven. Je kunt nu kiezen om deze les als 'concept' op te slaan of naar Stap 4 te gaan:

Stap 4. Afronden -  Bij stap 4 'Afronden' kan je er voor kiezen om het lesmateriaal te delen met andere leerkrachten op Schoolrijk. Je kan lesmateriaal gratis of betaald delen. De prijs is per leerling per les. Ook kun je hier aangeven of je de les direct wilt klaarzetten voor je leerlingen. Klik je op 'Afronden' dan is je les klaar voor gebruik en zie je deze bij 'Lesmateriaal'.