Gratis aanmeldenInloggen

Over Schoolrijk

Wat is Schoolrijk?

Schoolrijk is een online platform voor het ontwikkelen en delen van lesmateriaal. Leerkrachten weten als geen ander welk lesmateriaal leerlingen boeit. Daarom biedt Schoolrijk leerkrachten een platform om zelf op eenvoudige manier digitaal lesmateriaal te ontwikkelen en dit te delen met andere leerkrachten. Zo willen we bijdragen aan het aanbieden van lesmateriaal op maat voor iedere leerling. 

Heldere structuur

Schoolrijk is speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs van Nederland. Door de heldere structuur in vakken, domeinen en leerdoelen is het mogelijk maatwerk te ontwikkelen. Het ontwikkelde lesmateriaal is goed in te zetten bij gepersonaliseerd leren, doordat het klaargezet kan worden voor een individuele leerling. Leerlingen loggen in op een eigen omgeving, waar zij naast het maken van lessen en toetsen ook resultaten kunnen bekijken. Zo kunnen leerlingen reflecteren op de leerlijn en doelen.

Samen voor beter onderwijs

Het ontwikkelen van lesmateriaal kost tijd en wij vinden dat een leerkracht hiervoor beloond mag worden. Daarom is het mogelijk om het ontwikkelde lesmateriaal op Schoolrijk te verkopen aan andere leerkrachten. Schoolrijk rekent enkel een percentage van je inkomsten als vergoeding voor het gebruik van het platform.  Tevens kunnen leerkrachten het lesmateriaal gratis delen om elkaar te ondersteunen in de dagelijkse werkzaamheden. 

Kosten Schoolrijk

Schoolrijk biedt de mogelijkheid om zelf 10 lessen of toetsen gratis te maken, ook kun je gebruik maken van ons aanbod aan gratis lessen en toetsen. Wil je meer dan 10 lessen maken dan kun je een licentie afsluiten, je kunt je lessen en toetsen dan ook delen binnen je school of vereniging. Bij deze licentie zijn ook ruim 180 rekentoetsen inbegrepen en extra gratis lessen en thema's.

Lessen aanbieden

Ben je geen leerkracht, maar wil je wel lessen aanbieden via Schoolrijk? Dat kan, voor uitgevers, bedrijven en zzp-ers bieden wij mogelijkheden om het platform te gebruiken. Neem contact met ons op voor meer informatie.