Gratis aanmeldenInloggen

- PERSBERICHT -

Zwolle, 23 maart 2017

Succesvolle doorontwikkeling Schoolrijk

De nieuwe versie van Schoolrijk staat live. Al meer dan 1.500 leerkrachten weten dit platform voor digitaal lesmateriaal te vinden. Nu er een compleet nieuwe versie online staat is, verwacht het platform meer leerkrachten te verwelkomen.

Schoolrijk speelt in op trend van digitalisering van het basisonderwijs. Het platform biedt leerkrachten de mogelijkheid om zelf digitaal lesmateriaal te ontwikkelen en dit eenvoudig te delen met andere leerkrachten. Hierbij kan er gekozen worden uit veel verschillende vraagsoorten en wordt het lesmateriaal interactief door filmpjes en bronnen toe te voegen.

Het ontwikkelde lesmateriaal maken leerlingen in een eigen digitale leeromgeving en wordt automatisch nagekeken. Voor de leerkracht betekent dit minder nakijkwerk en betere inzichten over de voortgang van de individuele leerling.

De nieuwe versie van Schoolrijk heeft een geheel nieuw uiterlijk gekregen. Het platform is mooier, overzichtelijker en gebruiksvriendelijker geworden waardoor het lesmateriaal  voor de leerkracht en leerling veel beter tot zijn recht komt. Tevens is de techniek geoptimaliseerd, waardoor het ontwikkelen en delen van digitaal lesmateriaal veel sneller en logischer is geworden.

Het ontwikkelde lesmateriaal kan voor een hele klas of voor individuele leerlingen klaar worden gezet. Met deze functionaliteit en meer dan 150 leerdoelen is het platform steeds beter in te zetten bij gepersonaliseerd onderwijs.

Het doel van Schoolrijk is om samen met de leerkrachten steeds meer lesmateriaal op maat te maken voor de leerlingen op de Nederlandse basisscholen. Door zo de krachten te bundelen ontstaat een heel divers aanbod van lesmateriaal. Leerkrachten kunnen het lesmateriaal gratis of betaald aanbieden op Schoolrijk.

Schoolrijk is gratis te gebruiken door leerkrachten, maak een account aan op schoolrijk.nl.

- EINDE PERSBERICHT -